Περικοπές κρατικών δαπανών σχεδιάζει η Γαλλία

Περικοπές κρατικών δαπανών σχεδιάζει η Γαλλία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας για την ανάγκη μείωσης των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να τηρήσει η χώρα τη δέσμευσή της για μείωση του ελλείμματός της κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ το 2017. Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ δήλωσε στο γαλλικό κανάλι TF1 ότι «εάν δεν κάνουμε κάτι από σήμερα μέχρι το τέλος του έτους, δεν θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σημειώνεται ότι ο τέως πρόεδρος της χώρας Φρ. Ολάντ είχε προβλέψει νωρίτερα φέτος ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 2,8% του ΑΕΠ, γεγονός που θα σήμαινε ότι για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία η χώρα ανταποκρίνεται στον στόχο που έχει θέσει η Ε.Ε. Ο κ. Λε Μερ επισήμανε την ανάγκη περικοπής δαπανών ενόψει της έκθεσης των προβλέψεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας, που ανακοινώνεται αύριο. Μάλιστα, το κανάλι TF1 επικαλούμενο στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου μετέδωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους το έλλειμμα της Γαλλίας αναμένεται φέτος να διαμορφωθεί στο 3,2%.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «τα τελευταία 30 χρόνια, η Γαλλία είναι εθισμένη στις δημόσιες δαπάνες. Πρόκειται για μία φυλακή η οποία θα επιβαρύνει τις επόμενες γενιές». Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Λε Μερ τόνισε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό των Δημοσιονομικών Υποθέσεων Ζ. Νταρμανάν θα παρουσιάσουν προτάσεις που θα επικεντρωθούν σε όλους τους τομείς των δημοσίων δαπανών. O ίδιος προσέθεσε, ακόμη, ότι θα πρέπει το κράτος, οι τοπικές κοινότητες και ο καθένας να κάνει κάποια προσπάθεια με στόχο να επανακτήσει η χώρα την ελευθερία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή