Λαβρόφ: «Δεν θα ήταν σωστό» να μην συνομιλήσουν Τραμπ – Πούτιν στη σύνοδο των G20

Λαβρόφ: «Δεν θα ήταν σωστό» να μην συνομιλήσουν Τραμπ – Πούτιν στη σύνοδο των G20

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ σχολίασε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας ότι «μάλλον δεν θα ήταν σωστό» εάν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαδιμίρ Πούτιν δεν συνομιλήσουν στα πλαίσια της επερχόμενης συνάντησης των G20 στη Γερμανία τον Ιούλιο. Ο Λαβρόφ τόνισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για επίσημη διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου, αλλά ανέφερε ότι κατά παράδοση οι ηγέτες των δύο κρατών διασταρώνονται, αφού βρίσκονται στο ίδιο κτίριο. Εάν όντως συναντηθούν θα πρόκειται για το πρώτο τετ – α – τετ Πούτιν και Τραμπ. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι δύο άνδρες να έχουν μία ευκαιρία να συζυτήσουν για το συριακό και την προσπάθεια εύρεσης μία ειρηνικής λύσης για την εμφύλια σύγκρουση. 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με αξιοπρέπεια και ανάλογα με την περίσταση σε περίπτωση που οι ΗΠΑ λάβουν προληπτικά μέτρα κατά των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης για να σταματήσουν μία πιθανή επίθεση με χημικά, για την οποία η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι έχει ενδείξεις προσχεδιασμού. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή