ΚΟΣΜΟΣ

Πονοκέφαλος το Obamacare για τον Ντόναλντ Τραμπ

ponokefalos-to-obamacare-gia-ton-ntonalnt-tramp-2197490

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες ψηφοφορία στη Γερουσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της κυβέρνησης Ομπάμα, γνωστή ως Obamacare, μετά την αντίσταση που προέβαλαν μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και, παρά την προσπάθεια του προέδρου Τραμπ, το βράδυ της Τρίτης, να δώσει λύση συγκαλώντας σύσκεψη των γερουσιαστών του κόμματός του στον Λευκό Οίκο.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, συνεργαζόμενοι με τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, έτσι ώστε αυτοί να αποδεχθούν το σχέδιό μας», είπε ο πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ. Οι διαφωνίες ενισχύθηκαν τη Δευτέρα, μετά τη δημοσίευση ανάλυσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, η οποία επισημαίνει ότι, αν και η μεταρρύθμιση θα οδηγήσει σε μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος κατά 321 δισ. δολάρια, περισσότεροι από 22 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μείνουν ανασφάλιστοι.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον επτά Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοθέτημα. Το κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ απολαμβάνει πλειοψηφίας μόλις δύο εδρών στη Γερουσία.

Την ίδια στιγμή, με ειρωνείες αντιμετωπίζουν πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου Τραμπ την απόφασή του να κοσμήσει τις εισόδους των ξενοδοχείων της αλυσίδας του με απομίμηση εξωφύλλου του περιοδικού Time που φέρει τη μορφή του, καθώς το τεύχος του Time από την 1η Μαρτίου 2009 εμφανίζει στο εξώφυλλό του την ηθοποιό Κέιτ Ουίνσλετ.