Πέθανε ο δημιουργός του Πάντιγκτον

Πέθανε ο δημιουργός του Πάντιγκτον

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο δημιουργός του πασίγνωστου αρκούδου Πάντιγκτον, Μάικλ Μποντ, έπειτα από σύντομη ασθένεια.

Ο Μποντ έδωσε στο αρκουδάκι του το όνομα του σταθμού στον οποίο έφτασε, ονομάζοντάς το Πάντιγκτον. Το αρκουδάκι, το οποίο πάντοτε φορούσε ένα μπλε σακάκι, έφτασε στο Λονδίνο ως μετανάστης από το Περού, διασκεδάζοντας εκατομμύρια παιδιά με τις περιπέτειές του. Σύμφωνα με τις ιστορίες, οι οποίες εξελίσσονται σε 20 βιβλία, το αρκουδάκι μετά την άφιξή του στο Λονδίνο υιοθετήθηκε από την οικογένεια Μπράουν.

Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1926 στο Μπέρκσαϊρ της Αγγλίας, ενώ εκτός από το αρκουδάκι του Πάντιγκτον έγραψε αρκετές ακόμα ιστορίες για μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα, ήταν και αρκετά αγαπητός, αφού ο θάνατός του βύθισε τη Βρετανία στο πένθος, με αρκετούς συγγραφείς και εξέχουσες προσωπικότητες να στέλνουν μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης προς την οικογένειά του.

Ο ίδιος ο Μποντ είχε δηλώσει ότι η έμπνευση για το αρκουδάκι Πάντιγκτον ήρθε όταν παρατήρησε ένα αρκουδάκι στο διαμέρισμά του και αναρωτήθηκε «τι θα γινόταν αν ένα ζωντανό τέτοιο αρκουδάκι έφτανε στον σταθμό Πάντιγκτον;». Το πρώτο βιβλίο γράφτηκε το 1958, ενώ έκτοτε τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο Μποντ έγραφε μέχρι τον θάνατό του και θα παραμείνει για πάντα στην ιστορία για το αρκουδάκι του, το οποίο κατάφερε να γοητεύσει και να συγκινήσει εκατομμύρια παιδιά με τις περιπέτειές του.

Το αρκουδάκι αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές, ώστε το 1970 δημιουργήθηκε και ομώνυμη τηλεοπτική σειρά μέσα από την οποία ο αρκούδος με το μπλε σακάκι, χαρακτηριστική ετικέτα με την επιγραφή «Σας παρακαλούμε να προσέξετε αυτό το αρκουδάκι» και τις μπότες Γουέλινγκτον, κατάφερε να γοητεύσει μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο αυτό, το 2014 γυρίστηκε και ταινία, η οποία θα ακολουθηθεί από μια ακόμη, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή