Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο για κλίμα και εμπόριο εν όψει των G20

Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο για κλίμα και εμπόριο εν όψει των G20

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν την Πέμπτη να προωθήσουν από κοινού τις απόψεις τους για την κλιματική αλλαγή και το ελεύθερο εμπόριο στην σύνοδο των G20, που θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι στόχος δεν ήταν να απομονώσουν τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει εκφράσει αντίθετες απόψεις και για τα δύο ζητήματα.

Ύστερα από συνάντηση, που διοργάνωσε η Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη επιθυμούν να στείλουν ένα μήνυμα αποφασιστικότητας κατά τη διάρκεια της συνόδου, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο, αλλά και να βρουν μία κοινή λύση με την Ουάσιγκτον στο θέμα του κλίματος.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στο δρόμο της λογικής, αλλά πρόσθεσε ότι θα ήταν παράλογο να απομονωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη μοιράζεται πολλά με την Ουάσιγκτον και ιδιαίτερα το κοινό συμφέρον στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή