Ρωσία: Πέντε άτομα κρίθηκαν ένοχα για τη δολοφονία Νεμτσόφ

Ρωσία: Πέντε άτομα κρίθηκαν ένοχα για τη δολοφονία Νεμτσόφ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε άνδρες κρίθηκαν ένοχοι από ρωσικό δικαστήριο για τη δολοφονία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και σημαντικού πολιτικού αντιπάλου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Μπορίς Νεμτσόφ, ο οποίος πυροβολήθηκε το 2015 στη γέφυρα, που βρίσκεται έξω από το Κρεμλίνο. 

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι το δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε έναν πρώην αξιωματικό των δυνάμεων ασφαλείας του Τσετσένου ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ. Τέσσερα ακόμη άτομα είχαν ανάμειξη στη δολοφονία. Η αστυνομία φέρεται να καταζητεί τον ύποπτο για τη διοργάνωση της δολοφονίας του Νεμτσόφ, ο οποίος έχει κατονομασθεί ως Ρουσλάν Μουκουντίνοφ. 

«Ολοκληρωτικό φιάσκο» δεδομένου ότι δεν κατέληξε στην ταυτοποίηση του ατόμου που έδωσε την εντολή για τον φόνο, χαρακτήρισε τη δίκη ο δικηγόρος των οικείων του Νεμτσόφ μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τους πέντε αυτουργούς. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση», είπε ο Βαντίμ Προχόροφ, ο δικηγόρος της οικογένειας του Νεμτσόφ. «Δεν υπάρχει ούτε οργανωτής, ούτε εντολέας», εξήγησε, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή