Τη σύλληψη Γκρούεφσκι ζητεί η εισαγγελέας

Τη σύλληψη Γκρούεφσκι ζητεί η εισαγγελέας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΚΟΠΙΑ. Τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και αρκετών μελών της κυβέρνησής του επιδιώκει η γενική εισαγγελία των Σκοπίων, καθώς απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τους για απάτη και νοθεία στις εθνικές εκλογές του 2013. Αλλοι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE, ενέχονται σε υποθέσεις διαφθοράς, φοροδιαφυγής και υποκλοπών τηλεφωνικών επικοινωνιών πολιτικών τους αντιπάλων. Πέραν του Γκρούεφσκι, η γενική εισαγγελία έχει ζητήσει τη σύλληψη της πρώην υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκούλοσκα, του πρώην υπουργού Μεταφορών Μίλε Γιανακίεσκι, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Κίριλ Μποζινόφσκι και του πρώην επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Γκρούεφσκι, Μάρτιν Προτούγκιε, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες απάτης και εκλογικής νοθείας.

Η ειδική εισαγγελέας Κατίτσα Γιανέβα ζήτησε επίσης την κράτηση του εξαδέλφου του Γκρούεφσκι και πρώην επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας, Σάσο Μιγιάκοφ, της πρώην υπουργού Πολιτισμού Ελιζαμπέτα Μιλέφσκα και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Βλαντιμίρ Πεσέφσκι. Στο στόχαστρο της εισαγγελίας βρίσκονται επίσης ο δήμαρχος των Σκοπίων Γκαζί Μπάμπα. Οι διώξεις οδήγησαν σε πραγματικό «αποκεφαλισμό» της ηγεσίας του VMRO.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα Σκόπια η ειδική εισαγγελέας ανέφερε ότι η έρευνά της θα συνεχιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Εντονα αντέδρασε χθες ο τέως πρωθυπουργός Γκρούεφσκι, λέγοντας ότι οι διώξεις αποτελούν «κλασικό πολιτικό τέχνασμα, με στόχο την ίδια τη “Μακεδονία”». Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα πάψει να συνεργάζεται με τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή