Πρωθυπουργικές κάλτσες με μήνυμα

Πρωθυπουργικές κάλτσες με μήνυμα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤTΑΒΑ. Νέα διπλωματική τακτική εισήγαγε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, χάρη στις συνήθως πολύχρωμες, χαρούμενες κάλτσες που φορά σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Οι κάλτσες του πρωθυπουργού, όμως, δεν είναι απλώς πολύχρωμες, καθώς μεταδίδουν και πολιτικά μηνύματα. Το στυλιστικό-διπλωματικό αυτό φαινόμενο έφθασε την Κυριακή στο απόγειό του, όπως επισημαίνει η συντάκτρια μόδας των Times της Νέας Υόρκης Βανέσα Φρίντμαν. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης υπέρ της υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων στο Τορόντο, που συνέπιπτε με τη γιορτή για το τέλος του Ραμαζανιού, ο κ. Τριντό εμφανίσθηκε στη σκηνή της εκδήλωσης φορώντας ριγέ κάλτσες, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, με τις λέξεις «Εϊντ Μουμπάρακ» (Καλό Ραμαζάνι) κεντημένες στο πλάι της κάλτσας. Ο Καναδός πρωθυπουργός πέτυχε, έτσι, να τιμήσει δύο κοινότητες της χώρας (τη μουσουλμανική και αυτή των ομοφυλοφίλων) με ένα ζευγάρι κάλτσες. Στα μέσα Ιουνίου, ο Τριντό είχε φορέσει κάλτσες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, κάλτσες με το περίγραμμα της καναδικής σημαίας, για να παραστεί σε σύνοδο των κυβερνητών πολιτειών της χώρας.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Τριντό είχε επιλέξει να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Πολέμου των Αστρων (της δημοφιλούς κινηματογραφικής ταινίας), φορώντας κάλτσες με ήρωες της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Λούκας και αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφής με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Εντα Κένι. Πέρα από την εμφανή διάθεση για χιούμορ και αυτοσαρκασμό, οι κάλτσες του Καναδού πρωθυπουργού μεταδίδουν έμμεσο μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ κοινοτήτων ή ηλικιακών ομάδων. Την ίδια στιγμή, η χαλαρότητα του Τριντό και η αδιαφορία του για το πρωθυπουργικό πρωτόκολλο τον έχουν καταστήσει συμπαθή μεταξύ των ηγετών του κόσμου, επιτρέποντάς του να προωθεί με μεγαλύτερη ευκολία την ατζέντα του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή