ΟΗΕ κατά Μαδούρο για γενική εισαγγελέα

ΟΗΕ κατά Μαδούρο για γενική εισαγγελέα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΝΕΥΗ. Αυστηρή κριτική άσκησε χθες η Υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στον πρόεδρο Μαδούρο της Βενεζουέλας για την περιστολή των εξουσιών της γενικής εισαγγελέως της χώρας.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ κάλεσε την κυβέρνηση του Καράκας να σεβαστεί το κράτος δικαίου και την ελευθερία των συγκεντρώσεων στη Βενεζουέλα.Η γενική εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγκα Ντιάζ έχει γίνει στόχος δυσφημιστικής εκστρατείας από αξιωματούχους του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η εισαγγελέας είναι ψυχοπαθής και προωθεί τη βία.

«Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Βενεζουέλας στις 28 Ιουνίου να εκκινήσει τη διαδικασία παύσης της γενικής εισαγγελέως, να διατάξει το πάγωμα των καταθέσεών της και να της επιβάλει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είναι πολύ ανησυχητική», δήλωσε χθες στη Γενεύη ο εκπρόσωπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ρούπερτ Κόλβιλ.

Δίωξη κατά αξιωματικού

Από τη μεριά της, η εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγκα Ντιάζ άσκησε την Πέμπτη δίωξη κατά του πρώην διοικητή της εθνοφρουράς της Βενεζουέλας Αντόνιο Τόρες για συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις διαδηλώσεις των τελευταίων τριών μηνών ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο.

Η Ορτέγκα Ντιάζ, που υπήρξε στο παρελθόν πιστή σύμμαχος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, συγκρούστηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο Μαδούρο. Η εισαγγελέας έχει επανειλημμένως καταθέσει ενστάσεις κατά της απόφασης του ελεγχόμενου από τον Μαδούρο ανωτάτου δικαστηρίου να επιτρέψει τη σύσταση αναθεωρητικής βουλής, με στόχο την αλλαγή του συντάγματος.

Περισσότεροι από 79 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Μαδούρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή