Γαλλία: Επίθεση κατά του Μακρόν στην παρέλαση της Βαστίλης σχεδίαζε 23χρονος

Γαλλία: Επίθεση κατά του Μακρόν στην παρέλαση της Βαστίλης σχεδίαζε 23χρονος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός 23χρονου αυτοχαρακτηριζόμενου «εθνικιστή», ο οποίος σχεδίαζε να επιτεθεί στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη φετινή παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος προφυλακίσθηκε.

Ο άνδρας συνελήφθη, αφού εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός Καλάσνικοφ σε ένα chatroom για βιντεοπαιχνίδια, στο οποίο συμμετείχε, ώστε να διαπράξει την επίθεση, ανέφερε η πηγή, επιβεβαιώνοντας ένα σχετικό ρεπορτάζ του γαλλικού ραδιοσταθμού RMC.

Στη διάρκεια της κράτησης του, ο ύποπτος αυτοχαρακτηρίσθηκε εθνικιστής και έκανε προσβλητικά σχόλια για τους μαύρους, τους Άραβες, τους Εβραίους και τους ομοφυλόφιλους.

Ο ραδιοσταθμός RMC μετέδωσε πως ο ύποπτος είναι άνεργος, έχει ψυχικά προβλήματα και είχε καταδικασθεί το 2016, επειδή έκανε σχόλια υπέρ της τρομοκρατίας.

Η ασφάλεια κατά τη φετινή παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης στα Σανζ Ελιζέ θα είναι αυστηρότερη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, καθώς αναμένεται να είναι παρών ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή