Το δικό της αεροπλανοφόρο θα κατασκευάσει η Τουρκία

Το δικό της αεροπλανοφόρο θα κατασκευάσει η Τουρκία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μέλλον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και την πρόθεση της Αγκυρας να κατασκευάσει το δικό της αεροπλανοφόρο αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του κατά την τελετή καθέλκυσης της κορβέτας Kinaliada στην Τούζλα.

Οπως είπε χαρακτηριστικά έχουν ολοκληρωθεί 14 πρότζεκτ κατασκευής πολεμικών πλοίων ενώ υπάρχουν άλλα 10 που θα υπογραφούν.

«Είμαστε υπερήφανοι για την ικανότητά μας να κατασκευάσουμε πολεμικά πλοία, ειδικά υποβρύχια», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των δέκα χωρών παγκοσμίως που μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τα δικά τους υποβρύχια.

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε απόπειρα παρεμπόδισης των στρατιωτικών της πρωτοβουλιών.

«Με το θέλημα του θεού, θα κατασκευάσουμε και το δικό μας αεροπλανοφόρο. Είμαστε αποφασισμένοι στο θέμα αυτό» είπε ο πρόεδρος Ερντογάν σημειώνοντας πως οι εξελίξεις αυτές αποτελούν μέρος των λύσεων που αναπτύσσει η Τουρκία έναντι των απειλών στην ευρύτερη περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή