Χριστοδουλίδης προς Τσαβούσογλου: Να δημοσιευτεί η τουρκική πρόταση για εγγυήσεις και ασφάλεια

Χριστοδουλίδης προς Τσαβούσογλου: Να δημοσιευτεί η τουρκική πρόταση για εγγυήσεις και ασφάλεια

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aύριο, Τρίτη αναμένεται οι συνέχεια των συζητήσεων για το Κυπριακό στο Κραν – Μοντανά της Ελβετίας. Στις 10 το πρωί προβλέπεται να συζητηθούν τα διακοινοτικά κεφάλαια, ενώ στις 11 η ασφάλεια και οι εγγυήσεις.

Νωρίτερα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «με λύπη μας έχουμε ακούσει κάποιες δημόσιες δηλώσεις από πλευράς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Ενδεχομένως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών, ενδεχομένως επιθυμούν να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, ενδεχομένως να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προβαίνουν σε δηλώσεις, οι οποίες σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση πραγμάτων. Και επειδή μας παρακολουθεί ο κυπριακός λαός που πραγματικά ενδιαφέρεται να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στις συζητήσεις εδώ στην Ελβετία, θα καλέσω τον υπουργό Εξωτερικών να μιλήσει δημόσια για την τουρκική πρόταση, να δώσει στη δημοσιότητα, να περιγράψει την τούρκική πρόταση όπως έχει υποβληθεί στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή