Μεζιέρ: Η Ρωσία θα επιδιώξει την εμπλοκή της στις γερμανικές εκλογές

Μεζιέρ: Η Ρωσία θα επιδιώξει την εμπλοκή της στις γερμανικές εκλογές

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία θα επιδιώξει να εμπλακεί στις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, εξέφρασε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ενώ προσέθεσε ότι τα δεδομένα που εκλάπησαν το 2015 κατά την κυβερνοεπίθεση της γερμανικής Βουλής ενδέχεται να διαρρεύσουν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, αρχηγός της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας, δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Ρωσία θα υποστηρίξει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

«Μεγάλος όγκος δεδομένων εκλάπη κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε το γερμανικό Κοινοβούλιο, το 2015», είπε ο Μεζιέρ και πρόσθεσε: «Αναμένουμε ότι κάποιες από αυτές τις πληροφορίες θα διαρρεύσουν εντός των προσεχών εβδομάδων».

Σύμφωνα κ. Μάασεν η γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπείας δεν διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα κατά της Ουκρανίας και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας για την επίθεση, η οποία είχε ως στόχο την καταστροφή σημαντικών δεδομένων και την εξάπλωση πανικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή