Κοινή γραμμή Μόσχας – Πεκίνου για τη Βόρεια Κορέα

Κοινή γραμμή Μόσχας – Πεκίνου για τη Βόρεια Κορέα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να διατηρήσουν κοινή στάση προς τη Βόρεια Κορέα, με σκοπό την άμβλυνση των εντάσεων σχετικά με το βαλλιστικό της πρόγραμμα, ζητώντας ταυτόχρονα από την Ουάσιγκτον να διακόψει την ανάπτυξη πυραυλικής ασπίδας στη Νότια Κορέα.

Η Μόσχα και το Πεκίνο, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, έκριναν αναγκαία την ταυτόχρονη διακοπή του βαλλιστικού και του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, καθώς και των εκτενών στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, έπειτα από συζητήσεις ανάμεσα στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του δεύτερου στο Κρεμλίνο.

Οπως τονίζεται ακόμη, οι δύο χώρες ζητούν από τις ΗΠΑ την άμεση διακοπή της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στη Νότια Κορέα, μια κίνηση που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον καθίσταται αναγκαία λόγω της βαλλιστικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε η Πιονγιάνγκ την Τρίτη, διεξήχθη με επιτυχία η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος ακολούθησε τροχιά, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα επέτρεπε σε ένα όπλο να χτυπήσει την πολιτεία της Αλάσκα.

 

Πηγή: Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή