«Εκρηξη» Γιούνκερ για τα άδεια έδρανα

«Εκρηξη» Γιούνκερ για τα άδεια έδρανα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε «γελοίους» τους ευρωβουλευτές που απουσίαζαν κατά την ομιλία του πρωθυπουργού της Μάλτας, λέγοντας ότι οφείλουν να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στα «μικρότερα μέλη της Ενωσης». Ο Γιούνκερ ήταν φανερά ενοχλημένος με την εικόνα του σχεδόν άδειου Ευρωκοινοβουλίου και δήλωσε ότι η Μάλτα δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι τον διέκοψε για να τον επαναφέρει στην τάξη. «Κύριε πρόεδρε, σας παρακαλώ, χρησιμοποιήστε διαφορετική γλώσσα, δεν είμαστε γελοίοι, σας παρακαλώ», του είπε σε αυστηρό τόνο. «Μπορείτε να επικρίνετε το Κοινοβούλιο, όμως δεν είναι η Επιτροπή αυτή που οφείλει να ελέγχει το Κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλιο είναι αυτό που οφείλει να ελέγχει την Επιτροπή», δήλωσε ο Ταγιάνι, μέλος της ίδιας ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας με τον Γιούνκερ, του δεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η πολιτική ομάδα του οποίου έχει την πλειοψηφία στην Ευρωβουλή. «Δεν υπάρχει παρά ένας ισχνός αριθμός βουλευτών στην ολομέλεια για να ελέγξει την Επιτροπή», απάντησε ειρωνικά ο Γιούνκερ, προσθέτοντας πως δεν θα συμμετάσχει «ποτέ ξανά σε συνεδρίαση αυτού του τύπου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή