Η Πολωνία υποδέχθηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Η Πολωνία υποδέχθηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΣΟΒΙΑ. Λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Σοπέν» της πολωνικής πρωτεύουσας το αεροσκάφος του Αμερικανού προέδρου, Air Force One. Τα μέτρα ασφαλείας από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο «Μάριοτ» όπου θα διανυκτερεύσει η αμερικανική αποστολή ήταν δρακόντεια. Είναι το δεύτερο επίσημο ταξίδι στην Ευρώπη για τον Ντ. Τραμπ, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η Πολωνία αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας, λίγο πριν παρευρεθεί στη σύνοδο των ηγετών του G20 στο Αμβούργο το Σαββατοκύριακο. Η θερμή υποδοχή που έχουν ετοιμάσει οι Πολωνοί για τον πρόεδρο έχει στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις των δύο κρατών. «Για τη χώρα μας, η επίσκεψη του Τραμπ είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντική» ανέφερε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος Ντούντα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας ότι «θα έχει ιστορικό χαρακτήρα στο σύνολό της». Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι ο Ντ. Τραμπ επέλεξε την Πολωνία ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του, ο πρόεδρος Ντούντα ανέφερε ότι «είμαστε απλά μια σημαντική χώρα σ’ αυτή τη περιοχή. Είμαστε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές, ηγέτιδα δύναμη στην ανατολική Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ έρχεται σε μας, διότι το βλέπει αυτό και το καταλαβαίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Η ασφάλεια και η ενέργεια είναι τα βασικά σημεία συζήτησης των δύο πλευρών με τη Βαρσοβία να ζητεί εντονότερη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή ως απάντηση στη ρωσική προκλητικότητα. Η ηγεσία της χώρας ελπίζει σε μια δέσμευση Τραμπ για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στη περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πολωνός ΥΠΕΞ Βίτολντ Βατσικόφσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή