Βενεζουέλα: 123 μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν συλληφθεί από την έναρξη των ταραχών

Βενεζουέλα: 123 μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν συλληφθεί από την έναρξη των ταραχών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 123 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας έχουν συλληφθεί από την έναρξη των αντί-κυβερνητικών διαδηλώσεων τον Απρίλιο, με κατηγορίες για προδοσία, εξέγερση, κλοπή και λιποταξία, σύμφωνα με στρατιωτικά έγγραφα που έχει στην διάθεσή του το Reuters.

Η λίστα των συλληφθέντων περιλαμβάνει αξιωματικούς, αλλά και στρατιώτες των κατώτερων βαθμίδων του στρατού, του ναυτικού, της αεροπορίας, αλλά και της εθνικής φρουράς, ενώ αποτελεί ένδειξη του κλίματος δυσφορίας που υπάρχει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με προσωπικό 150.000 αντρών.

Οπαδοί του προέδρου Μαδούρο πραγματοποίησαν χθες εισβολή στο κτίριο της Βουλής της Βενεζουέλας και ξυλοκόπησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης με καδρόνια και μεταλλικούς σωλήνες. Εν τω μεταξύ, ο Οσκαρ Πέρες, ο αστυνομικός που την περασμένη εβδομάδα άνοιξε πυρ εναντίον του ανωτάτου δικαστηρίου και του υπουργείου Εσωτερικών, επανεμφανίστηκε χθες σε βίντεο με το αυτόματο όπλο παρά πόδα, παρακινώντας τις αντικυβερνητικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν για την «απελευθέρωση» της χώρας.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση το τελευταίο τρίμηνο, ενώ σε αυτές μετέχουν και κάτοικοι φτωχών περιοχών που έως τώρα τάσσονταν αναφανδόν υπέρ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή