REDS: σημαντικό βήμα για την επένδυση στο Κτήμα Καμπά

REDS: σημαντικό βήμα για την επένδυση στο Κτήμα Καμπά

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα πρέπει να περιμένει, όπως όλα δείχνουν, η διοίκηση της REDS για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα οριστικοποιεί του όρους δόμησης για την επένδυση της ανάπτυξης εμπορικού και επιχειρηματικού πολυχώρου στην έκταση των πρώην Κτημάτων Καμπά. Σήμερα, η επένδυση των 230 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Το τελευταίο θα κληθεί να γνωμοδοτήσει για τις κατευθύνσεις του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τους όρους δόμησης, το οποίο, εφόσον εγκριθεί και από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), θα ανοίξει τον δρόμο στη διοίκηση της θυγατρικής του ομίλου «Ελλάκτωρ» στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων, προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας. Εως τότε η εταιρεία προχωρά τον σχεδιασμό της, αναζητώντας παράλληλα και τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή, ξένου ή εγχώριου. Παράλληλα, το θετικό για την εισηγμένη είναι ότι μοιάζει να έχει πλέον με το μέρος της τον Δήμο Παλλήνης, μετά και την κατάθεση πρότασης για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προτείνει την καταβολή 6 εκατ. ευρώ στον δήμο για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης υποδομών, αλλά και τη μεταβίβαση της ιστορικής Βίλας Καμπά στον δήμο. Με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται η εξασφάλιση συναίνεσης, μετά και τη δικαστική ήττα του δήμου, που υποχρέωσε στην καταβολή αποζημίωσης 4,6 εκατ. ευρώ προς την εισηγμένη.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά την ανάπτυξη έκτασης 315 στρεμμάτων, όπου θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη εμπορικού κέντρου και κτιρίων γραφείων, όπως επίσης και χώροι κινηματογράφων, καφέ και εστιατόρια, με τη συνολική δομήσιμη επιφάνεια να εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 80.000 τ.μ. Επιπλέον 53.115 τ.μ. θα αφορούν ανοικτούς χώρους πρασίνου, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου υπολογίζονται σε 157.000 τ.μ. Το Cambas Project υπολογίζεται ότι θα αποφέρει ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος των μισθωτών τοποθετείται στα 150 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να ανέλθουν σε 1.600.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή