Συμπλοκές με νεκρούς σε φυλακή του Μεξικού

Συμπλοκές με νεκρούς σε φυλακή του Μεξικού

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ. Τουλάχιστον 28 φυλακισμένοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων σε φυλακή στη μεξικανική περιοχή Ακαπούλκο, σε μία από τις χειρότερες εκρήξεις βίας στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Το Ακαπούλκο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην περιφέρεια Γκερέρο, όπου κυριαρχούν η ανομία και η καλλιέργεια οπίου.

Οι συγκρούσεις στις φυλακές συνέπεσαν, μάλιστα, με την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας Τζον Κέλι στην περιφέρεια, στα ανατολικά της χώρας.

Η μάχη ξέσπασε ανάμεσα σε μέλη αντιμαχόμενων συμμοριών, τα οποία κρατούνταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της περιοχής. Πτώματα βρέθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές, σε όλη την πτέρυγα της φυλακής μέχρι και την κουζίνα, αλλά και στο επισκεπτήριο. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, τέσσερις από τους νεκρούς αποκεφαλίστηκαν. Παράλληλα, ο Κέλι, ένας εκ των βασικών συνδεκτικών κρίκων ανάμεσα στη μεξικανική κυβέρνηση και το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου σε ζητήματα μετανάστευσης, έφτασε στη χώρα την Τετάρτη προκειμένου να συναντηθεί με Μεξικανούς αξιωματούχους. Κατά την επίσκεψή του, οι αρμόδιοι σχεδίαζαν να παρουσιάσουν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να περιορίσει την καλλιέργεια οπίου στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, οι συγκρούσεις στις φυλακές αποτελούν το τελευταίο συμβάν σε μια σειρά γεγονότων που καταδεικνύουν την έκρηξη της εγκληματικότητας στην περιοχή. Η πόλη Ακαπούλκο, που βρίσκεται στις ακτές του Ειρηνικού, αποτελούσε παλαιότερα έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Πλέον, λόγω των συνεχών και αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις πέρυσι σκοτώθηκαν 49 άνθρωποι έπειτα από συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη καρτέλ σε φυλακές στην πόλη Μοντερέι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή