Οκτώ νεκροί από κατάρρευση κτιρίου κοντά στη Νάπολη

Οκτώ νεκροί από κατάρρευση κτιρίου κοντά στη Νάπολη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια πενταώροφου κτιρίου που κατέρρευσε την Παρασκευή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το κτίριο βρισκόταν σε παραθαλάσσια πόλη, γειτονική της Νάπολης, την Τόρε Ανουντσιάτα. Η εργασία απεγκλωβισμού των θυμάτων ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, 24 ώρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου, το οποίο βρισκόταν δίπλα στις γραμμές του τρένου με αποτέλεσμα να διακοπούν επί πολλές ώρες τα σιδηροδρομικά δρομολόγια που συνδέουν τη Νάπολη με το Σαλέρνο. Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά οι εμπειρογνώμονες που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης πιστεύουν ότι οι εργασίες ανακαίνισης που γίνονταν στο κτίριο έχουν κάποια σχέση με την τραγωδία.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες δεν ακούστηκε έκρηξη πριν από την κατάρρευση, αλλά είχε προηγηθεί η διέλευση αμαξοστοιχίας. Πάντως, ο ιταλικός οργανισμός σιδηροδρόμων επισημαίνει ότι οι κλυδωνισμοί από τη διέλευση των τρένων δεν επηρεάζουν τα κτίρια. Η εισαγγελία της Τόρε Ανουντσιάτα ξεκίνησε έρευνα για «κατάρρευση από αμέλεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή