Κάλυψη στην αστυνομία του Αμβούργου

Κάλυψη στην αστυνομία του Αμβούργου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Της συμπεριφοράς της γερμανικής αστυνομίας στο Αμβούργο κατά τη σύνοδο του G20 υπεραμύνθηκε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας. «Οι επικρίσεις που διατυπώθηκαν εκ των υστέρων είναι αδικαιολόγητες και ακατανόητες. Κάθε ένας αστυνομικός έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό απαιτεί αναγνώριση, όχι κριτική», είπε σε ανακοίνωσή του. Η γερμανική κυβέρνηση εμμένει, πάντως, στην απόφασή της να επιλέξει το Αμβούργο ως τόπο της συνόδου του G20», δήλωσε στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η απόφαση είχε ληφθεί επειδή η πόλη πληρούσε, τόσο από άποψη οργάνωσης όσο και ασφάλειας, τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Αντικρούοντας το αίτημα χριστιανοδημοκρατών πολιτικών της πόλης-κρατιδίου του Αμβούργου για παραίτηση του δημάρχου του, Ολαφ Σολτς, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε πως η συνεργασία της κυβέρνησης μαζί του ήταν «ιδιαίτερα καλή και στενή». Εκτός αυτού,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση παρέχει στις δυνάμεις ασφαλείας «πλήρη στήριξη». Σε αυτό το πνεύμα, δηλαδή της διατήρησης ενός κοινού μετώπου όλων των υπευθύνων για την ασφάλεια, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών, Γιοχάνες Ντίμροτ. Οπως είπε χαρακτηριστικά στην κυβερνητική ενημέρωση, το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι ποια λάθη έκανε η αστυνομία, αλλά ποια ήταν τα κίνητρα εκείνων που προκάλεσαν τα βίαια επεισόδια στο Αμβούργο και πώς μπορούν να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αναφορικά με το αίτημα που διατύπωσαν πολιτικοί των κυβερνητικών κομμάτων για τη δημιουργία ευρωπαϊκής τράπεζας δεδομένων ειδικά για αριστεριστές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών εκφράστηκε επί της αρχής θετικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή