Διπλωματική αντιπαράθεση Ρωσίας – ΗΠΑ για 2 κτιριακά συγκροτήματα

Διπλωματική αντιπαράθεση Ρωσίας – ΗΠΑ για 2 κτιριακά συγκροτήματα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τη Ρωσία, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν επιστρέψει ακόμη δύο ρωσικά συγκροτήματα κτιρίων, που χρησιμοποιήθηκαν για κατασκοπία κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα, θεωρείται «εξωφρενικό».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι επεξεργάζεται την ιδέα εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων, ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Νωρίτερα, ανώνυμοι Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Μόσχα επρόκειτο να αποπέμψει περίπου 30 Αμερικανούς διπλωμάτες και να καταλάβει αμερικανική ιδιοκτησία.

Το Δεκέμβριο, η κυβέρνηση Ομπάμα απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες και διέκοψε τη λειτουργία δύο κατασκοπευτικών κτιρίων. Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέργησε εναντίον της Ρωσίας, αφότου αμερικανικές πηγές πληροφοριών επέρριψαν κατηγορίες σε Ρώσους κρατικούς φορείς για παράνομη πρόσβαση στους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, με στόχο την υπονόμευση της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον.

Όπως δήλωσε ο κύριος Λαβρόφ στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, «πρόκειται για πράξη ντροπής από μία τόσο σπουδαία χώρα και υπέρμαχο του διεθνούς δικαίου, όπως είναι οι ΗΠΑ, να αφήσει την κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας».

«Η δικαιοσύνη και το διεθνές δίκαιο οφείλουν να αποκατασταθούν», συμπλήρωσε, κατηγορώντας το Κογκρέσο των ΗΠΑ για «ρωσοφοβία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή