Μέρκελ: Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν είναι αυτή που θέλουμε

Μέρκελ: Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν είναι αυτή που θέλουμε

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) δεν είναι ακόμη αυτή που θα προτιμούσε η Γερμανία, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, εξαιτίας των μέτρων χαλάρωσης που εφαρμόζονται επί χρόνια με στόχο να υπάρξει ρευστότητα στην Ευρωζώνη.

Πρόκειται για ένα σπάνιο σχόλιο σχετικά με την πολιτική της ΕΚΤ, με την γερμανική κυβέρνηση να τοποθετείται δια στόματος Μέρκελ με τρόπο που φαίνεται να διαχωρίζει τη θέση της χώρας. «Δεν έχουμε ακόμη επανέλθει εκεί που θέλουμε σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόμενη σε εκπρόσωπους της βιομηχανίας. 

«Τα καλά νέα είναι ότι όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης σημειώνουν ξανά οικονομική ανάπτυξη. Εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί, κάτι που μας ενθαρρύνει διότι μας δείχνει ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση», κατέληξε κ. Μέρκελ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή