ΚΟΣΜΟΣ

«Πείτε το μέσω Twitter», προτρέπει η Λαγκάρντ τους υπεύθυνους οικονομικών πολιτικών

17s19lag-thumb-large

Πώς μπορείς να εξηγήσεις την κλείδα κατανομής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε 140 χαρακτήρες; Ή τα στατιστικά γραφήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ;

Το εγχείρημα είναι μάλλον δύσκολο. Ωστόσο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θέλει από τους υπεύθυνους για την χάραξη πολιτικής παγκοσμίως έστω να προσπαθούν.

Στο πλαίσιο ενός συνεδρίου στην Κροατία σήμερα, η Λαγκάρντ είπε ότι οι συχνά περίπλοκα διατυπωμένες προτάσεις σχετικά με τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική χρησιμοποιούν ορολογία «που μετά βίας κάποιος κατανοεί» και συχνά οι απλοί πολίτες χάνουν κάθε ενδιαφέρον να τις ακούσουν. Πόσο μάλλον να τις προσέξουν.

«Διανύουμε μια εποχή όπου κάποιοι πολιτικοί ηγέτες επικοινωνούν σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιώντας 140 χαρακτήρες», εξήγησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αναφερόμενη στο όριο των χαρακτήρων σε κάθε ανάρτηση στο Twitter.

«Κι εμείς στην οικονομική κοινότητα… πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτούς τους 140 χαρακτήρες», τόνισε η ίδια.

«Η έξυπνη επικοινωνία, η επικοινωνία με χιούμορ, η εναλλακτική κι όχι η ψεύτικη επικοινωνία, σχετικά με τι προτίθεστε να κάνετε είναι, κατά την άποψή μου, κρίσιμης σημασίας», υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Διότι αυτή η μάχη θα χαθεί ή θα κερδηθεί ανάλογα με το πόσο νωρίς θα προετοιμαστείτε και πόσο αποτελεσματικά θα επικοινωνήσετε με απλούς, εύκολους στην κατανόηση όρους, με εργαλεία που είναι ευχάριστα στην προετοιμασία, ευχάριστα στην ακοή και υποστηρίζονται από τα ΜΜΕ» σημείωσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS