Γερμανία: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για κλεμμένο πολύτιμο νόμισμα

Γερμανία: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για κλεμμένο πολύτιμο νόμισμα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι γερμανικές αρχές, για να βρουν το πολύτιμο χρυσό νόμισμα αξίας σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εκλάπη από μουσείο του Βερολίνου το Μάρτιο.

Η αστυνομία ακολουθώντας πληροφορίες που προκύπτουν από τις έρευνες, έκανε επιδρομές σε σπίτια σε περιοχές της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα κάποια διαμερίσματα στην περιοχή Νούκοελεν. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με συλλήψεις υπόπτων και δεν έχει γίνει γνωστό αν βρέθηκε το νόμισμα.

Το νόμισμα που εκλάπη ονομάζεται Big Maple Leaf, φέρει την εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και αφαιρέθηκε με κινηματογραφικό τρόπο από το μουσείο Bode. Είναι ολόχρυσο και ζυγίζει 100 γραμμάρια.

Τουλάχιστον δύο ληστές είχαν μπει στο μουσείο, χρησιμοποιώντας σκάλα για να ανέβουν σε παράθυρο από ανυψωμένες σιδηροδρομικές γραμμές. Όταν κατάφεραν να μπουν μέσα άρπαξαν το νόμισμα και εξαφανίστηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή