Επίσημη διήμερη επίσκεψη Τράμπ στη Γαλλία

Επίσημη διήμερη επίσκεψη Τράμπ στη Γαλλία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αεροδρόμιο του Ορλύ έφτασε σήμερα το πρωί ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ στα πλαίσια της επίσημης διήμερης επίσκεψης στη γαλλική πρωτεύουσα, για τους εορτασμούς της ημέρας της Βαστίλλης εθνικής επετείου της Γαλλίας την 14η Ιουλίου.

Ο Τράμπ θα συμμετάσχει επίσης σε εορτασμούς για την είσοδο των αμερικανικών στρατευμάτων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο πριν από 100 χρόνια.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να  συναντηθεί με το Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν για να συζητήσουν πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία και την αντιτρομοκρατία.

Κοινή επιδίωξη των δυο ηγετών είναι μεταξύ άλλων και η επίλυση ζητημάτων σχετικών με το εμπόριο και την κλιματική αλλαγή αποσκοπώντας στην εξεύρευση σημείων σύγκλισης, καθώς η απόφαση που έλαβε ο Τράμπ περί αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα προκάλεσαν την παγκόσμια κατακραυγή.

Οι δυο ηγέτες θα παρευρεθούν αργότερα εντός της ημέρας σε μια κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ενδέχεται  να κληθεί να δώσει απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τα μέιλ που έλαβε ο γιος του προεκλογικά, και τις σχέσεις του τελευταίου με τη Ρωσία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή