Επιχείρηση ανεύρεσης «Φύλλου Σφενδάμου» στο Βερολίνο…

Επιχείρηση ανεύρεσης «Φύλλου Σφενδάμου» στο Βερολίνο…

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδικές μονάδες της γερμανικής αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε σπίτια στο Βερολίνο, αναζητώντας πληροφορίες για ένα χρυσό νόμισμα βάρους εκατό κιλών που εκλάπη από μουσείο της πόλης. Ειδικότερα, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε διαμερίσματα της περιοχής Νέουκολν, χωρίς να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με το κατά πόσον ανευρέθη το νόμισμα ή συνελήφθησαν ύποπτοι. Το νόμισμα «Μεγάλο Φύλλο της Σφενδάμου» έχει αξία πολλών εκατ. ευρώ και εκλάπη με μια εντυπωσιακή ληστεία από το μουσείο Μποντέ του Βερολίνου τον Μάρτιο. Τουλάχιστον δύο διαρρήκτες εισέβαλαν στο μουσείο, χρησιμοποιώντας μια σκάλα για να εισέλθουν από ένα παράθυρο πάνω από τις υπερυψωμένες σιδηροδρομικές γραμμές. Αρπαξαν το νόμισμα, το οποίο τοποθέτησαν σε ένα αμαξίδιο.

Ερευνα

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι οι οδηγοί σε ΗΠΑ, Γερμανία και Ην. Βασίλειο δαπανούν κάθε χρόνο δισ. σε χρόνο και καύσιμα, αναζητώντας θέσεις στάθμευσης και πληρώνουν χρήματα για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζονται για να αποφύγουν μια κλήση παράνομης στάθμευσης, που ενδεχομένως να τους κόστιζε λιγότερο, συμπεραίνει έρευνα η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από την INRIX. Η εν λόγω εταιρεία εδρεύει στην Ουάσιγκτον και αναλύει τα δεδομένα της κίνησης στους δρόμους, τα οποία συλλέγει από Ι.Χ. και υποδομές στους αυτοκινητοδρόμους. Στην έρευνα, η εταιρεία βασίστηκε σε απαντήσεις 18.000 οδηγών σε 30 πόλεις των Βρετανίας, Γερμανίας, ΗΠΑ. Καθώς το μποτιλιάρισμα στις πόλεις διογκώνεται, τα άμεσα και έμμεσα κόστη από τη στάθμευση των οχημάτων δημιουργούν πρόβλημα στους οδηγούς και στους ιθύνοντες, οι οποίοι συχνά έχουν αντικρουόμενους στόχους. Οι οδηγοί θέλουν φθηνούς και πολυάριθμους χώρους στάθμευσης, ενώ οι Αρχές σε πολλές μεγάλες πόλεις επιδιώκουν να αποτρέψουν την κίνηση και να μειώσουν τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Την ίδια ώρα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες τεχνολογίας ελπίζουν να επωφεληθούν καθοδηγώντας τους οδηγούς ευκολότερα σε θέσεις στάθμευσης με τη χρήση εφαρμογών.

Η INRIX εκτιμά ότι η αναζήτηση χώρου στάθμευσης στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις κοστίζει κατά μέσον όρο στους οδηγούς 345 δολ. ετησίως σε χαμένο χρόνο και καύσιμα. Στη Γερμανία, εκτιμά ότι οι οδηγοί πληρώνουν 98 ευρώ περισσότερα από ό,τι χρειάζονται για τη στάθμευση του Ι.Χ. τους για να αποφύγουν τα 8 ευρώ που είναι κατά μ.ό. το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση. Οι Γερμανοί ξοδεύουν κατά μ.ό. 896 ευρώ ετησίως αναζητώντας θέσεις στάθμευσης, διαπίστωσε η έρευνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή