Τουρκία: Συνελήφθη ο σκηνοθέτης ταινίας στην οποία δολοφονείται ο Ερντογάν

Τουρκία: Συνελήφθη ο σκηνοθέτης ταινίας στην οποία δολοφονείται ο Ερντογάν

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανάντολου αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης Αλί Αβτζί συνελήφθη σήμερα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του ως ύποπτος για σχέσεις με τον Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί ως υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Στη σύλληψή του οδήγησε η χρήση εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που εικάζεται ότι χρησιμοποιείται από το δίκτυο του εξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλλάχ Γκιουλέν.

Ο Αβτζί είναι σκηνοθέτης της βιογραφικής ταινίας  «Ο Αρχηγός» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο με θέμα τη ζωή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν.

Σκηνοθετεί επίσης την ταινία «Αφύπνιση» που πραγματεύεται το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Στην ταινία πραξικοπηματίες εμφανίζονται να σκοτώνουν τον Ερντογάν, την οικογένεια και τους συναδέλφους του, μετά από ένα υποτιθέμενο επιτυχημένο πραξικόπημα και στην τελική σκηνή κάποιος εμφανίζεται να σημαδεύει στο κεφάλι, τον Τούρκο Πρόεδρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή