Οταν δάκρυσε η Τερέζα Μέι με το exit poll

Οταν δάκρυσε η Τερέζα Μέι με το exit poll

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι «δάκρυσε» όταν τα exit polls αποκάλυψαν πως δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο στις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου. Η Μέι δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC πως αισθάνθηκε «συντετριμμένη» όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, τα οποία αποκάλυψαν πως είχε χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, παρά την έκκλησή της προς τους Βρετανούς να της δώσουν ισχυρή εντολή για να διαπραγματευθεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Στη συνέντευξή της, η πρωθυπουργός αρνήθηκε να πει πόσο καιρό ακόμη θα παραμείνει στην εξουσία μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. «Βλέπω πως εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε και, ως πρωθυπουργός, θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά και να αλλάξω τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο», προσέθεσε η Μέι μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Η Βρετανή πρωθυπουργός δημοσιοποίησε, εξάλλου, χθες τη νομοθεσία με την οποία θα λύσει τους πολιτικούς και νομικούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ενωση, εγκαινιάζοντας έναν διάλογο που αναμένεται να είναι έντονα διχαστικός και ο οποίος θα δοκιμάσει την ικανότητα της Μέι να καθοδηγήσει τη χώρα. Το νομοσχέδιο ανάκλησης (Repeal Bill) είναι αποφασιστικής σημασίας στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την έξοδο από την Ε.Ε. (Brexit) το 2019, παρέχοντας τον μηχανισμό με τον οποίο δεκαετίες νομοθετημάτων της Ε.Ε. θα μετατραπούν σε βρετανική νομοθεσία και με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η έξοδος με την ανάκληση της νομοθεσίας του 1972, η οποία μετέτρεψε τη Βρετανία σε μέλος της Ε.Ε. Η ψήφισή του από το Κοινοβούλιο είναι υψίστης σημασίας για το μέλλον της Μέι ως πρωθυπουργού.

Ενα από τα σημεία τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν συγκρούσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η επιμονή της Μέι να μη μετατρέψει την ευρωπαϊκή χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων σε εγχώριο βρετανικό νόμο. «Η χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν αποτελεί μέρος της εθνικής νομοθεσίας την ημέρα της εξόδου ή μετά την έξοδο». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκάρντιαν», τόσο οι Εργατικοί όσο και Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν πει ότι θα εξαρτήσουν σε μεγάλο βαθμό την ψήφο τους στο νομοσχέδιο το φθινόπωρο από την ενσωμάτωση της χάρτας στο νομοσχέδιο που ανακοινώθηκε χθες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή