Κατά 99% ζωντανός ο Αλ-Μπαγκντάντι, αναφέρει ανώτατος Κούρδος αξιωματούχος

Κατά 99% ζωντανός ο Αλ-Μπαγκντάντι, αναφέρει ανώτατος Κούρδος αξιωματούχος

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σενάρια γύρω από τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, προκαλούν οι δηλώσεις ενός ανώτατου Κούρδου αξιωματούχου της αντιτρομοκρατικής, ο οποίος ανέφερε ότι αρχηγός του ΙΚ είναι κατά 99% ζωντανός και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κάποιο σημείο νότια της πόλης της Ράκκα στη Συρία.

Οι δηλώσεις του Λαχούρ Ταλαμπανί περιπλέκουν περαιτέρω την υπόθεση του ενδεχόμενου θανάτου του Μπαγκντάντι, τον οποίο αμφισβήτησαν εμμέσως και οι ΗΠΑ, με τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις να δηλώνει την Παρασκευή πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να αποδείξουν πως ο αρχηγός του ΙΚ είναι νεκρός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η προσέγγιση μας είναι πως θεωρούμε ότι είναι ζωντανός, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αποδείξουμε το αντίθετο».

Ο Ταλαμπανί αναφέρθηκε επιπλέον και στο πως βλέπει την πιθανή εξέλιξη της εξτρεμιστικής οργάνωσης, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης στο Ιράκ και αποδυναμώνεται σημαντικά και στη Συρία, κάνοντας λόγο για κάποιο είδος εξέγερσης από τους τζιχαντιστές, το οποίο θα θυμίζει μία Αλ Κάιντα «σε στεροειδή», δηλαδή μία διογκωμένη εκδοχή της τρομοκρατικής οργάνωσης.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή