ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 27 φακοί επαφής βρέθηκαν στο μάτι 67χρονης

21s9bauschinqui-thumb-large

Γιατροί αφαίρεσαν από το μάτι μιας 67χρονης στη Βρετανία 27 φακούς επαφής, ενώ η τελευταία είχε μεταβεί στο νοσοκομείο Σόλιχαλ των Γουέστ Μίντλαντς για μια επέμβαση ρουτίνας για καταρράκτη.

Σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ), γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι στην διάρκεια της επέμβασης εμφανίστηκε ένα «μπλε χρώματος ξένο σώμα», το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν «μια συμπαγής μάζα από 17 φακούς επαφής μαζί με βλέννες».

Στη συνέχεια, σε μια πιο ενδελεχή εξέταση εντοπίστηκαν δέκα ακόμη φακοί στο μάτι της γυναίκας. 

«Η ασθενής φορούσε μηνιαίους φακούς επαφής μιας χρήσης επί 35 χρόνια», έγραψαν οι γιατροί στη σχετική τους επιθεώρηση.  

«Κανείς από εμάς δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν», δήλωσε ο ασκούμενος οφθαλμίατρος Ρούπαλ Μορτζάρια, τονίζοντας πως προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλους τους γιατρούς το γεγονός ότι η ασθενής δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξη της μάζας των φακών, καθώς η συσσώρευση τους θα έπρεπε να είναι αιτία έντονων ενοχλήσεων. 

«Βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Πίστευε ότι οι ενοχλήσεις που ένιωθε ήταν αποτέλεσμα της ηλικίας της ή ξηροφθαλμίας», προσέθεσε ο ασκούμενος γιατρός. 

Όπως ανέφερε στους γιατρούς, όποτε προσπαθούσε να βγάλει από το μάτι της έναν από τους φακούς, δεν μπορούσε να τον βρει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η πρωτοφανής μάζα στο δεξί της μάτι.