Tρεις Ρεπουμπλικανοί λένε «όχι» στην κατάργηση του Obamacare

Tρεις Ρεπουμπλικανοί λένε «όχι» στην κατάργηση του Obamacare

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μια γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το νομοσχέδιο που θα καταργεί το Obamacare εάν ταυτόχρονα δεν κατατεθεί κάποιο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης.

Με την απόφασή της αυτή η Λάιζα Μουρκόφσκι, που εκλέγεται στην Αλάσκα, ουσιαστικά μπλοκάρει την προσπάθεια του κόμματός της να προωθήσει το νομοσχέδιο ανάκλησης του Obamacare.

«Για να ανακαλέσεις κάτι θα πρέπει να το αντικαταστήσεις. Ήδη έχει δημιουργηθεί αρκετό χάος και κάτι τέτοιο απλώς θα επέτεινε το χάος», είπε σε δημοσιογράφους η Μουρκόφσκι, δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει κάθε προσπάθεια κατάργησης του υπάρχοντος συστήματος.

Πριν από τη Μουρκόφσκι, άλλες δύο γερουσιάστες των Ρεπουμπλικανών, η Σέλι Μουρ Καπίτο από τη Δυτική Βιρτζίνια και η Σούζαν Κόλινς από το Μέιν, ανακοίνωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της ανάκλησης. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να καταργήσουν το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, που είχε προωθήσει ο προηγούμενος πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την απώλεια πλειοψηφικής στήριξης του νομοσχεδίου που πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία, ο πρόεδρος Τραμπ, έγραψε: «Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ το Obamacare που καταρρέει τώρα και να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα υγείας από την αρχή. Οι Δημοκρατικοί θ’ ακολουθήσουν!». 

«Οπως έλεγα πάντα, αφήστε το Obamacare ν αποτύχει και μετά ελάτε να ένα σπουδαίο πρόγραμμα υγείας. Μείνετε συντονισμένοι!», συνέχισε σε επόμενή του ανάρτηση. 

Το κόμμα των Ρεπουμπλικανών διαθέτει οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία, με 52 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών. Δεδομένου ότι το μέτωπο των Δημοκρατικών εμφανίζεται αρραγές στο θέμα αυτό, οι Ρεπουμπλικανοί μπορούσαν να χάσουν μέχρι δύο ψήφους, αλλά όχι και τρίτη, για να περάσουν την ανάκληση του Obamacare.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή