Σφοδρές πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

Σφοδρές πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σχεδόν σε όλη την Κωνσταντινούπολη. Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το πρωί, όπως είχε προειδοποιήσει η μετεωρολογική υπηρεσία, και μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 65 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ χτύπησαν την πόλη και 6.726 κεραυνοί.

Πλημμύρισαν δρόμοι, ανισόπεδοι κόμβοι, επίσης πολλοί σταθμοί του μετρό και παγιδεύθηκαν αυτοκίνητα. Εκλεισε για αρκετή ώρα η μία κατεύθυνση του υποθαλάσσιου τούνελ που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, καθώς η στάθμη του νερού από την είσοδο στην ευρωπαϊκή πλευρά ανέβηκε επικίνδυνα. Κλειστές, λόγω πλημμύρας, παραμένουν κάποιες είσοδοι του μετρό στην πλατεία Ταξίμ.

Ορισμένες περιοχές εκκενώνονται προληπτικά, αλλά, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Τοπμπάς, ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από την κακοκαιρία.

Η νομαρχία προειδοποιεί τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους, αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, καθώς η βροχή συνεχίζεται και μάλιστα αναμένονταν έντονες βροχοπτώσεις μετά τις 2 το μεσημέρι. Λόγω της κατάστασης, επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς έχουν ανασταλεί πολλά δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και υπάρχουν πολλά παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Διάσωση με φουσκωτά

Στη Σηλυβρία άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους διασώθηκαν με φουσκωτά, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν δυσκολίες και στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης.

Κολύμπι στους δρόμους

Πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν στα φουρτουνιασμένα ποτάμια στα οποία είχαν μετατραπεί οι δρόμοι της Κωνσταντινούπολης. Τα τηλεοπτικά πλάνα των αυτών που κολυμπούσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης ήταν πολλά και εντυπωσιακά.

Οι τουρκικές αρχές εξάλλου έκλεισαν τα Δαρδανέλια για τα τάνκερ με μήκος μεγαλύτερο των διακοσίων μέτρων, καθώς ένα τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου προσάραξε, αλλά κατά το μεσημέρι ο δίαυλος άνοιξε εκ νέου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώθηκε μεγάλος αριθμός από κρουαζιέρες, ενώ η επίσκεψη της κακοκαιρίας επρόκειτο να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και μέχρι σήμερα Τετάρτη.