Τραμπ: «Αν ήξερα ότι ο Σέσιονς θα αυτοεξαιρούνταν, δεν θα τον διόριζα υπουργό Δικαιοσύνης»

Τραμπ: «Αν ήξερα ότι ο Σέσιονς θα αυτοεξαιρούνταν, δεν θα τον διόριζα υπουργό Δικαιοσύνης»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είπε χθες ότι δεν θα είχε διορίσει τον Τζεφ Σέσιονς ως υπουργό Δικαιοσύνης εάν ήξερε εκ των προτέρων ότι ο Σέσιονς θα αυτοεξαιρούνταν από την έρευνα για τη Ρωσία, σύμφωνα με συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times.

«Ο Σέσιονς δεν θα έπρεπε ποτέ να αυτοεξαιρεθεί, και εάν πρόκειτο να το κάνει θα έπρεπε να μου το είχε πει προτού αναλάβει τη θέση του, και εγώ θα είχα επιλέξει κάποιον άλλο», έγραψαν οι Τάιμς ότι είπε ο Τραμπ.

Ο Σέσιονς αυτοεξαιρέθηκε τον Μάρτιο από την διερεύνηση που αφορά τις κατηγορίες επέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και τις πιθανές σχέσεις μεταξύ Ρώσων και μελών της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. Έλαβε την απόφαση όταν αποκαλύφθηκε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία του στη Γερουσία για τη θέση του υπουργού δεν είχε αναφέρει ότι είχε συναντηθεί πέρυσι με τον πρέσβη της Ρωσίας.

Εκπρόσωπος του υπουργού αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις μετά από ερώτηση του πρακτορείου Reuters.

Τον περασμένο μήνα υπήρξαν αναφορές στα μμε ότι ο Σέσιονς, πρώην γερουσιαστής που ήταν μεταξύ των πρώτων υποστηρικτών του Τραμπ, είχε προσφερθεί να παραιτηθεί λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο μετά την απόφασή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή