«Διατροφικός ρατσισμός» στις χώρες του Βίσεγκραντ

«Διατροφικός ρατσισμός» στις χώρες του Βίσεγκραντ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσιάζοντας τρία προϊόντα, ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο τόνισε ότι οι Σλοβάκοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τα ίδια τρόφιμα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και αναρωτήθηκε γιατί οι κροκέτες ψαριών που κυκλοφορούν στη Σλοβακία έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ψάρι από αυτές που κυκλοφορούν στην Αυστρία.

Ο Φίκο τόνισε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο θα θίξει κατά τις συναντήσεις τους με τον Τσέχο, τον Πολωνό και τον Ούγγρο ομόλογό του, επισημαίνοντας ότι, αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν καταφέρει να αντιδράσει, θα προχωρήσει σε μποϊκοτάζ των εισαγωγών από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.

«Να προστατευθούμε»

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό», δήλωσε ο Φίκο. Δίπλα στις κροκέτες ψαριών βρίσκονταν ένα μπουκάλι με μαλακτικό και ένας καφές.

Οι επισημάνσεις του Φίκο μοιάζουν να αντηχούν και στα τέσσερα κράτη του Βίσεγκραντ στην Κεντρική Ευρώπη.

Διαφορά ποιότητας

Στις αρχές του χρόνου, ο υπουργός Γεωργίας της Σλοβακίας Μάριαν Τζουρέκα είχε δηλώσει στο BBC ότι μία μάρκα παγωμένου τσαγιού που πωλείται στη Γερμανία είχε 40% περισσότερο εκχύλισμα τσαγιού από την ίδια μάρκα που πωλείτο στην τσέχικη αγορά, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με έναν τύπο ζαμπόν που πωλείτο στη χώρα. Επίσης η ουγγρική υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων διαπίστωσε ότι μία κρέμα σοκολάτας, όπως εξάλλου και κάποια μπισκότα είχαν διαφορετική ποιότητα από τα αντίστοιχα προϊόντα που πωλούνταν στην Αυστρία.

Πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό είναι ένα είδος «διατροφικού ρατσισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή