Νέα σφοδρή επίθεση Ερντογάν κατά Βερολίνου

Νέα σφοδρή επίθεση Ερντογάν κατά Βερολίνου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λόγο του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προειδοποίησε κατά των επενδύσεων στην Τουρκία και παρομοίασε τη χώρα με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, σημειώνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει όποιος επιλέξει να ταξιδέψει στη χώρα.  

Επίσης, δήλωσε ότι η Γερμανία οφείλει να «ηρεμήσει και να πάψει να είναι οργισμένη», τη στιγμή που η τρέχουσα κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ κλιμακώνεται, με τη Γερμανία να ανακοινώνει σήμερα την επανεξέταση των οπλικών προγραμμάτων με την Άγκυρα. 

Επιπλέον, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας ως αβάσιμες και κακόβουλες.

Τέλος, κατήγγειλε τη γερμανική κυβέρνηση για υπόθαλψη τρομοκρατών, υποστηρίζοντας πως το Βερολίνο οφείλει να λογοδοτήσει επί του θέματος. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή