Καρτέλ γερμανικών εταιρειών αυτοκινήτων από το 1990

Καρτέλ γερμανικών εταιρειών αυτοκινήτων από το 1990

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα από τα μεγαλύτερα καρτέλ στην ιστορία της Γερμανίας αποκάλυψε το περιοδικό Spiegel σε άρθρο του που έφερνε στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για μυστικές συνάντησεις ανάμεσα σε μεγάλες γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων που χρονολογούνται από το 1990. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, στο επίκεντρο των εν λόγω συναντήσεων ήταν θέματα τεχνικής φύσης, αναφορές σε προμηθευτές αλλά και το κόστος των αυτοκινήτων. 

Μάλιστα, η Volkswagen ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές ανταγωνισμού για αυτήν την πρακτική, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό, η ίδια εταιρεία έχει προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών με άλλες γνωστές εταιρείες του κλάδο, όπως η Audi, η BMW και η Porsche.

Σύμφωνα πάντα με το γερμανικό περιοδικό, το σκάνδαλο Dieselgate μπορεί να ευδοκίμησε στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρίες είχαν συμφωνήσει για το μέγεθος των δεξαμενών που περιείχαν το υγρό AdBlue το οποίο μειώνει τις εκκρίσεις επικινδύνων για την ατμόσφαιρα αερίων. Όμως, οι δεξαμενές αποδείχθηκαν πολύ μικρές με αποτέλεσμα η χειραγώγηση των στοιχείων να είναι η μοναδική λύση.

Πηγή: POLITICO.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή