Αφγανιστάν: Tουλάχιστον 35 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Αφγανιστάν: Tουλάχιστον 35 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 35 είναι οι νεκροί και 42 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που έγινε σήμερα το πρωί στα δυτικά της πρωτεύουσας, Καμπούλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου των Εσωτερικών.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην οικία ενός πολιτικού, στα δυτικά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και πηγές.

“Η έκρηξη έγινε κοντά στο σπίτι του Μοχάμεντ Μοχακίκ αναπληρωτή του Αμπντάλα Αμπντάλα στις 06:50 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Xinhua, που επικαλείται τον μάρτυρα Αμπντούλ Τζαλίλ.

Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό αν ο Μοχακίκ ήταν στο σπίτι όταν έγινε η επίθεση, ενώ ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι άνθρωποι που επέβαιναν σ' ένα μικρό λεωφορείο που περνούσε από τον δρόμο, όταν έγινε η έκρηξη.Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα γειτονικά νοσοκομεία. Από την έκρηξη προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε γειτονικά σπίτια και οχήματα.

Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. 

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή