Αποσύρονται από τη νομική μάχη για θεραπεία στο εξωτερικό οι γονείς του Τσάρλι Γκάρντ

Αποσύρονται από τη νομική μάχη για θεραπεία στο εξωτερικό οι γονείς του Τσάρλι Γκάρντ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκατέλειψαν τη νομική μάχη για να στείλουν το παιδί τους στο εξωτερικό για θεραπεία οι γονείς του Τσάρλι Γκάρντ, του βρέφους που τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και συγκίνησε εκατομμύρια αναγνώστες ανά τον κόσμο λόγω της σπάνιας ασθένειάς του.

Οι γονείς αποφάσισαν να αποσύρουν το αίτημα τους για μεταφορά του στις Η.Π.Α. ώστε να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία, μετά από νέα τεστ, που έδειξαν ότι η θεραπεία δεν θα προσφέρει κάποια σημαντική βοήθεια στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο δικηγόρος Γκραντ Άρμστρονγκ δήλωσε ότι οι γονείς του ασθενούς απέσυραν την έφεσή τους μετά από ακρόαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου.

Μάλιστα ξέσπασαν σε κλάματα όταν ο δικηγόρος τους ανακοίνωσε πως η κατάσταση του μυϊκού συστήματος του Τσάρλι είναι μη αναστρέψιμη.

«Είναι πολύ αργά για τον Τσάρλι. Η ζημιά έχει ήδη γίνει», είπε χαρακτηριστικά ενώ οι γονείς του σοκαρισμένοι από τα νέα ευρήματα δήλωσαν πως «επιθυμούννα περάσουν όσο χρόνο τους απομένει με τον Τσάρλι».

«Αν η θεραπεία είχε ξεκινήσει νωρίτερα θα μπορούσε να ζήσει μία κανονική ζωή. Τώρα δεν θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τι θα γινόταν εάν είχε υποβληθεί σε θεραπεία», δήλωσε η μητέρα του Κόνι Γέιτς, αφήνοντας αιχμές προς την βρετανική πολιτεία. «Συγνώμη που δεν μπορέσαμε να σε σώσουμε», είπε ο πατέρας του Τσάρλι σε δημοσιογράφους απευθυνόμενος στον μικρό «ήρωα».

Πλέον οι γονείς θα πρέπει να συζητήσουν με το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτραπεί στον μικρό Τσάρλι να πεθάνει.

Η διαμάχη μεταξύ γονέων και των θεράποντων γιατρών ξεκίνησε όταν οι γονείς εξέφρασαν την επιθυμία να προσφέρουν πειραματική θεραπεία στο βρέφος, στην Αμερική, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε, αλλά θα προκαλούσε περισσότερο πόνο στον ήδη καταπονημένο Τσάρλι. Πρότειναν μάλιστα ως καλύτερη δυνατή λύση το κλείσιμο των μηχανών υποστήριξης που κρατούν το βρέφος στη ζωή και έναν ήρεμο θάνατο.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις, μετά τις ανακοινώσεις στήριξης προς τους γονείς από τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και κάποια μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσάρλι, που σήμερα είναι έντεκα μηνών, είναι ένα από τα δεκαέξι παιδιά παγκοσμίως που πάσχουν από νόσο απίσχνανσης των μιτοχονδρίων, η οποία προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες και προοδευτική αδυναμία των μυών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το μικρό αγόρι που νοσηλεύεται στο Γκρέιτ Ορμοντ Στριτ Χόσπιταλ από τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς, δεν μπορεί να δει, να ακούσει, να κινηθεί, να κλάψει ή να καταπιεί.

Οι γονείς του Τσάρλι είχαν κατορθώσει να συγκεντρώσουν μέσω Ιντερνετ 1,3 εκατ. λίρες προκειμένου το παιδί να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία στις ΗΠΑ. Υποσχέθηκαν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα δωρίσουν τα χρήματα για την εμβάθυνση της έρευνας γύρω από τέτοιου είδους ανίατες ασθένειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή