Δεκαεξάχρονη Γερμανίδα στους μαχητές του ISIS

Δεκαεξάχρονη Γερμανίδα στους μαχητές του ISIS

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις Γερμανίδες που είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ανάμεσά τους μια 16χρονη, συνελήφθησαν στη Μοσούλη. Γερμανίδα έφηβη, 16 ετών, που είχε προσχωρήσει στις τάξεις της τζιχάντ στο Ιράκ και στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Μοσούλη, γνωστοποίησε προχθές η γερμανική Δικαιοσύνη.

«Η εισαγγελία της Δρέσδης επιβεβαιώνει ότι η Λίντα Β. εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε στο Ιράκ», όπου δέχθηκε προξενική συνδρομή από τη γερμανική πρεσβεία, ανέφερε ανακοίνωση της εισαγγελίας της πόλης αυτής στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η έφηβη, που κατάγεται από το Πούλσνιτς, κοντά στη Δρέσδη, αιχμαλωτίστηκε την περασμένη εβδομάδα από Ιρακινούς στρατιώτες μαζί με πολλές άλλες ξένες γυναίκες, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, μέσα σε μια υπόγεια στοά στη Μοσούλη όπου είχαν κρυφτεί.

Οπλα και γιλέκα με εκρηκτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε αυτή τη στοά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Η έφηβη είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου έναν χρόνο, αφού είχε έλθει σε επαφή με μέλη του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιώντας ιστότοπους ανταλλαγής μηνυμάτων, και είχε προσηλυτιστεί στο ισλάμ.

Το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» διευκρινίζει ότι η Λίντα Β. βρίσκεται υπό κράτηση στη Βαγδάτη μαζί με άλλες τρεις Γερμανίδες, οι οποίες είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους τα τελευταία χρόνια και συνελήφθησαν τις ημέρες που ακολούθησαν την απελευθέρωση της Μοσούλης, την οποία ο πρωθυπουργός του Ιράκ ανακήρυξε τη 10η Ιουλίου. Οι ιρακινές αρχές έδωσαν στις αρχές της εβδομάδας στη γερμανική πρεσβεία στο Ιράκ «έναν κατάλογο με τα ονόματα των Γερμανίδων», γράφει το «Σπίγκελ». Οι τέσσερις γυναίκες αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή στο Ιράκ, υπογραμμίζει ακόμη το περιοδικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή