Προειδοποιητικές βολές προς Ιρανικό πλοίο από το Αμερικανικό Ναυτικό

Προειδοποιητικές βολές προς Ιρανικό πλοίο από το Αμερικανικό Ναυτικό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού ναυτικού έριξε προειδοποιητικές βολές προς το μέρος Ιρανικού ενόπλου περιπολικού σκάφους, στο βόρειο τμήμα του Περσικού κόλπου. 

Το Ιρανικό σκάφος πιθανότατα βρισκόταν υπό τις οδηγίες του Σώματος Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Η ίδια πηγή δηλώνει πως το Ιρανικό σκάφος πλησίασε επικίνδυνα σε απόσταση 130 μέτρων από το αμερικανικό πλοίο «USS Thunderbolt». 

Το αμερικανικό πλοίο ξεκίνησε μία σειρά προειδοποιητικών μηνυμάτων που περιλάμβαναν, ραδιοκλήσεις και φωτοβολίδες, οι οποίες δεν βρήκαν απάντηση, με τις προειδοποιητικές βολές να επιστρατεύονται ως ύστατη λύση και το Ιρανικό σκάφος να απομακρύνεται. 

Το συμβάν εντάσσεται σε μία σειρά ναυτικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, αντίστοιχα περιστατικά υπήρχαν τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Απρίλιο, με τις αμερικανικές αρχές να χαρακτηρίζουν τις κινήσεις των Ιρανών αντιεπαγγελματικές και προκλητικές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Jeff Davies έχουν υπάρξει συνολικά 35 περιπτώσεις αντιεπαγγελματικών κινήσεων από Ιρανικά πλοία, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία όμως να λαμβάνουν χώρα στο πρώτο μισό του έτους, και είναι σημαντικά λιγότερες από τις αντίστοιχες περσινές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή