Τείχος ξενοφοβίας σε κέντρο μεταναστών στα Πυρηναία

Τείχος ξενοφοβίας σε κέντρο μεταναστών στα Πυρηναία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τείχος γύρω από το παλαιό ξενοδοχείο που αγόρασε το γαλλικό κράτος για να στεγάσει 85 πρόσφυγες κατασκεύασε, προχθές, ομάδα που υποστήριξε ότι ομιλεί εκ μέρους κατοίκων της γαλλικής κωμόπολης Σεμεάκ.

Η Γαλλία σηκώνει ελάχιστο μέρος του κοινού βάρους της προσφυγικής κρίσης, έχοντας χορηγήσει άσυλο σε μόλις 20.630 άτομα το 2015, την τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν στοιχεία. Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Γαλλία επιδιώκουν να περάσουν στην Αγγλία, ενώ προκειμένου να αποφευχθεί η ανέγερση πρόχειρων καταυλισμών στη Μάγχη, το γαλλικό κράτος κατανέμει τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε όλη τη γαλλική επικράτεια.

Ενα από τα 61 κτίρια που έχουν αγοραστεί και μετασκευαστεί για τον σκοπό αυτό είναι το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Formula 1 στη Σεμεάκ, πόλη 5.500 κατοίκων. «Δεν είμαστε κατά της υποδοχής μεταναστών. Αλλά πρέπει να λάβει κανείς υπόψη και τους πολίτες», υποστήριξε η εκπρόσωπος της ομάδας που έχτισε το συμβολικό τείχος, σε μια αμφιλεγόμενη σύνδεση του προσφυγικού ζητήματος με το αίσθημα εγκατάλειψης που αισθάνεται τμήμα της γαλλικής υπαίθρου. Η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη Σεμεάκ είχε προγραμματισθεί να ολοκληρωθεί χθες.

Εν τω μεταξύ, το δράμα των καθημερινών μαζικών θανάτων στη Μεσόγειο συνεχίζεται, με την ανάσυρση χθες 13 σορών, κυρίως εγκύων γυναικών και παιδιών από βάρκα στα ανοικτά της Λιβύης, ενώ 154 άτομα διασώθηκαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή