Με ακουστικά η γυμναστική στην Κίνα, λόγω ηχορρύπανσης

Με ακουστικά η γυμναστική στην Κίνα, λόγω ηχορρύπανσης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο χορός και η ομαδική άσκηση σε πλατείες και άλλους ανοικτούς χώρους να αποτελούν αγαπημένη συνήθεια για τους ηλικιωμένους στην Κίνα, για κάποιους άλλους όμως δημιουργούν θέμα ηχορρύπανσης λόγω της χρήσης ηχητικών εγκαταστάσεων.

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει viral στο κινεζικό Ιντερνετ βίντεο που δείχνει ομάδα ηλικιωμένων να χορεύει ενώ φορά ακουστικά. Ο χορός στις πλατείες δεν χρειάζεται, πλέον, να είναι θορυβώδης.

Στις 7.30 π.μ. κάθε ημέρα, πάνω από 100 «χορευτές» φορούν τα ακουστικά τους και αρχίζουν να ασκούνται στην εμπορική περιοχή Γκουανγιντσιάο, στη νοτιοδυτική πόλη Τσονγκίνγκ. Τα ακουστικά διατίθενται δωρεάν από τις Αρχές.

«Οι κάτοικοι της περιοχής παραπονιούνταν για τον θόρυβο από τα ηχεία. Παρόλο που φαίνεται περίεργο να χορεύει κανείς χωρίς να ακούγεται μουσική, η χρήση των ακουστικών είναι επωφελής για όλους», δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες, ονόματι Τσενγκ. Ο Τσενγκ είναι ένας από τα 220 εκατομμύρια και πλέον ηλικιωμένων που ζουν στην Κίνα. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι οι ηλικιωμένοι θα αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού έως το 2030. Ο χορός στις πλατείες έχει γίνει δημοφιλής τρόπος άσκησης, λόγω του χαμηλού κόστους και της εύκολης συμμετοχής. Ωστόσο, η έλλειψη των κατάλληλων χώρων και η χρήση ηχείων, προκειμένου να ακούγεται δυνατά η μουσική, συχνά προκαλούν προβλήματα και εντάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή