Η Apple ανακοίνωσε το τέλος του iPod nano

Η Apple ανακοίνωσε το τέλος του iPod nano

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόσο το iPod nano, όσο και το μικρότερο μοντέλο της ίδιας σειράς, iPod shuffle, έχουν ήδη αφαιρεθεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας, ενώ σύντομα η πώλησή τους θα σταματήσει και στα φυσικά καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία στοχεύει με αυτή την κίνηση να απλουστεύσει την σειρά iPod, αφήνοντας ως μοναδικό διαθέσιμο μοντέλο το Touch.

Η ραγδαία άνοδος των υπηρεσιών streaming έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση, αφού και τα δύο μοντέλα των οποίων η πώληση σταμάτησε δεν διαθέτουν το κατάλληλο λογισμικό για να υποστηρίξουν μία τέτοια υπηρεσία, αφήνοντας στους χρήστες μόνο την επιλογή της αγοράς τραγουδιών από το κατάστημα το iTunes.  

Τα δύο εν λόγω προϊόντα, εισήχθησαν στην αγορά από το 2005, όταν και θεωρήθηκαν πρωτοποριακά για το μικρό μέγεθος, την ευελιξία τους, καθώς και το μεγάλο αποθηκευτικό τους χώρο.

Υπενθυμίζεται, ότι η παραγωγή τους έχει ανασταλεί από το 2009, με την Apple να δηλώνει πως αδυνατεί να συγκεντρώσει τα απαραίτητα εξαρτήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή