Την Τρίτη η εκλογή νέου πρωθυπουργού στο Πακιστάν

Την Τρίτη η εκλογή νέου πρωθυπουργού στο Πακιστάν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βουλευτές στο Πακιστάν θα εκλέξουν έναν νέο πρωθυπουργό την Τρίτη, προκειμένου να αντικαταστήσουν τον Ναουάζ Σαρίφ, με τον αφοσιωμένο στις αρχές του κόμματος, Σαχίντ Κακάν Αντμπασί, να αναμένεται ότι θα αναλάβει προσωρινά την ηγεσία, μέχρι την ανάληψή της από τον αδερφό του Σαρίφ.

Η επιβεβαίωση από το κοινοβούλιο ήρθε, μετά την έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Πακιστάν, Μαμνούν Χουσείν αφού ο Σαρίφ αποφάσισε να προωθήσει τον σύμμαχό του Αντμπασί ως προσωρινό ηγέτη, ενώ τοποθέτησε ως διάδοχό του, τον 65χρονο αδερφό του Σαχμπάζ.

Το κόμμα του Σαρίφ (PML-N) έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 188 έδρες, επί συνόλου 342, επιτρέποντας στον ίδιο να επιβάλλει την πολιτική βούλησή του για την διαδοχή του, προλαμβάνοντας ενδεχόμενες αποχωρήσεις από το κόμμα του.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αποφάσισε να καθαιρέσει τον Ναουάζ Σαρίφ, μετά από έρευνα που διεξήχθη εις βάρος του για διαφθορά σε σχέση με τον οικογενειακό του πλούτο. 

Συγκεκριμένα, το κορυφαίο δικαστικό σώμα της χώρας έλαβε αυτήν την απόφαση όταν η ερευνητική επιτροπή που είχε επιφορτιστεί με την έρευνα για τα οικονομικά του ιδίου και της οικογένειας του, αποφάνθηκε ότι η τελευταία δεν μπορούσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το μέγεθος του πλούτου της. Επιπλέον, το δικαστήριο διέταξε έρευνα για πιθανές εγκληματικές δραστηριότητες εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού και της οικογένειας του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή