Τουρκία: 1.098 νέες συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα

Τουρκία: 1.098 νέες συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 1.098 άτομα την τελευταία εβδομάδα, τα οποία είναι ύποπτα για διασυνδέσεις με «εξτρεμιστικές οργανώσεις» η με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της περασμένης χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι οι 839 συλληφθέντες εξετάζονται για πιθανή σχέση τους με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου κινήματος. Ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε σχέση του με τους πραξικοπηματίες. 

Η ανακοίνωση προσθέτει πως άλλα 213 άτομα συνελήφθησαν, όντας ύποπτα για σχέσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Όμοιως, 46 συλλήψεις έλαβαν χώρες για πιθανές σχέσεις των ατόμων με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οκτώ για διασυνδέσεις με «αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή