Πακιστάν: Nέος πρωθυπουργός ο πρώην υπουργός Πετρελαίου, Σαχίντ Χακάν Αμπάσι

Πακιστάν: Nέος πρωθυπουργός ο πρώην υπουργός Πετρελαίου, Σαχίντ Χακάν Αμπάσι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Πακιστανοί βουλευτές εξέλεξαν σήμερα τον πρώην υπουργό Πετρελαίου, Σαχίντ Χακάν Αμπάσι, ως νέο πρωθυπουργό της χώρας, αντικαθιστώντας τον Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του την Παρασκευή, μετά από την καθαίρεση του από το Ανώτατο Δικαστήριο λόγω κατηγοριών για διαφθορά εναντίον του ιδίου και της οικογένειας του.

Το κυβερνών κόμμα PML-N του Σαρίφ εκμεταλλεύτηκε την ευρεία πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο για να εκλέξει στην πρωθυπουργία τον πρώην υπουργό με 221 ψήφους στις 342 έδρες της Εθνικής Συνέλευσης. 

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φώναζαν ρυθμικά «Ναουάζ Σαρίφ, λέοντα, λέοντα Ναουάζ Σαρίφ!» μετά την εκλογή του αντικαταστάτη του.

Μολαταύτα, η θητεία του Αμπάσι αναμένεται να είναι βραχεία, καθώς ο Σαρίφ έχει χρίσει διάδοχό του τον αδελφό του, Σαχμπάζ, μόλις ο τελευταίος αποκτήσει τα τυπικά προσόντα για να εκλεγεί. Ο Σαχμπάζ, ο οποίος είναι τώρα επικεφαλής υπουργός της μεγάλης επαρχίας Πουντζάμπ, πρέπει να κερδίσει μια αναπληρωματική βουλευτική εκλογή, ώστε να μπορέσουν οι άλλοι βουλευτές να τον εκλέξουν στο πρωθυπουργικό αξίωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή