ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση εναντίον νατοϊκής αυτοκινητοπομπής – Πληροφορίες για θύματα

Αφγανιστάν: Επίθεση εναντίον νατοϊκής αυτοκινητοπομπής – Πληροφορίες για θύματα

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ κοντά στην πόλη Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, η οποία προκάλεσε θύματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της συμμαχίας, ο αριθμός τον οποίων ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστος.

Σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Αζίμ, έμπορο που βρισκόταν κοντά στο σημείο κατά το περιστατικό, τρία πτώματα ανασύρθηκαν από τεθωρακισμένο όχημα, ενώ η οχηματοπομπή που δέχθηκε την επίθεση αποτελούταν από τρία οχήματα. «Ένα όχημα καιγόταν μετά την επίθεση, λίγο αργότερα προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο», πρόσθεσε.

Η επιχείρηση «Αποφασιστική Υποστήριξη επιβεβαιώνει την επίθεση σε μια οχηματοπομπή του ΝΑΤΟ κοντά στην Κανταχάρ. Η επίθεση αυτή προκάλεσε θύματα», ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, υποσχόμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες «μόλις καταστεί δυνατό».

Ομοίως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της επαρχίας, «ένα παγιδευμένο όχημα έπεσε πάνω σε μια αυτοκινητοπομπή των ξένων δυνάμεων γύρω στο μεσημέρι στο Νταμάν», κοντά στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ των αμάχων της περιοχής. 

Την ευθύνη ανέλαβε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν με γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα περίπου δύο ώρες αργότερα.