Ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη την Τετάρτη από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, το νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας ως τιμωρία για τις ενδείξεις ανάμειξής της στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου.

Σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ υπογράμμισε ότι αν και το νομοσχέδιο έχει αρκετά προβλήματα, αποφάσισε να το υπογράψει «χάριν της εθνικής ενότητας», ενώ πρόσθεσε ότι η υποστήριξη που προσφέρει καθιστά ξεκάθαρη την μη ανοχή από πλευράς των ΗΠΑ απέναντι σε απόπειρες ανάμειξης στις δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεργασθεί με τους συμμάχους της κατά της ρωσικής υπονόμευσης. 

«Αν και είμαι υπέρ σκληρών μέτρων για να τιμωρηθεί και να εμποδισθεί η επιθετική και αποσταθεροποιητική  συμπεριφορά του Ιράν, της Βορείου Κορέας και της Ρωσίας, η νομοθεσία είναι σημαντικά προβληματική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στην ανακοίνωσή του. 

«Στη βιασύνη του να περάσει αυτό το σχέδιο νόμου, το Κογκρέσο συμπεριέλαβε έναν αριθμό ξεκάθαρα αντισυνταγματικών διατάξεων», πρόσθεσε. 

Την περασμένη εβδομάδα, η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας παρά τις αντιρρήσεις του Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, την περασμένη Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος εξέτασε την τελική νομοθετική πρόταση για τις κυρώσεις και ενέκρινε το περιεχόμενό της. Το νομοσχέδιο βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση για κάποιο διάστημα, καθώς ο Τραμπ είχε διαβάσει αρκετά προσχέδια του σχεδίου νόμου 

Η έγκριση του νομοσχεδίου από πλευράς Τραμπ του «δένει» τα χέρια σε μεγάλο βαθμό, αφού εάν επιθυμεί να χαλαρώσει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας μελλοντικά, θα έχει περιορισμένη ελευθερία κινήσεων. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή