Ο Τραμπ ξεκίνησε πολυήμερες διακοπές

Ο Τραμπ ξεκίνησε πολυήμερες διακοπές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.Τις πρώτες πολυήμερες διακοπές του στην προεδρία επρόκειτο να εγκαινιάσει χθες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τα σχέδια του οποίου προβλέπουν 17ήμερη παραμονή σε πολυτελές θέρετρο γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η εσπευσμένη «φυγή» των στελεχών του Λευκού Οίκου αυτόν τον Αύγουστο, όμως, δεν οφείλεται μόνο στην ασφυκτική πολιτική πίεση της πρωτεύουσας, αλλά και στην πραγματοποίηση αναγκαίων εργασιών ανακαίνισης του συστήματος κλιματισμού του προεδρικού μεγάρου, που αριθμεί ήδη 27 έτη ζωής.

«Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να εργάζεται, παρότι θα πρέπει όλοι να μετακομίσουμε προσωρινά από τη Δυτική Πτέρυγα και το Οβάλ Γραφείο», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Λίντσεϊ Ουόλτερς.

Στο βιβλίο του «Τραμπ: Σκέψου σαν Δισεκατομμυριούχος» του 2014, ο σημερινός πρόεδρος έγραφε: «Δεν πηγαίνω διακοπές. Ποιο το νόημα; Αν δεν απολαμβάνεις τη δουλειά σου, βρίσκεσαι στο λάθος επάγγελμα».

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Τραμπ δεν αφήνει ευκαιρία για διακοπές να πάει χαμένη. Μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος έχει περάσει 13 από τα 28 Σαββατοκύριακα της θητείας του μακριά από τον Λευκό Οίκο και συγκεκριμένα στις ιδιοκτησίες του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα και στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

Τον Αύγουστο του 2011, ο Τραμπ έγραφε στο Twitter για τις διακοπές του τότε προέδρου Ομπάμα: «Ο Ομπάμα έπαιξε χθες γκολφ. Σήμερα, φεύγει για 10 ημέρες διακοπές στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ. Ωραία εργασιακή ηθική…». Σε περυσινές δηλώσεις  του , ο Τραμπ έλεγε ότι εφόσον εκλεγόταν στην προεδρία, δεν επρόκειτο να έχει χρόνο για το αγαπημένο του γκολφ.

Οι πρόεδροι

Η ασφυκτική υγρή ζέστη της Ουάσιγκτον, όμως, υποχρέωνε παραδοσιακά τους προέδρους να αναζητούν καταφύγιο σε πιο εύκρατα κλίματα.

Ο Χάρι Τρούμαν έπαιζε πόκερ στη βεράντα της έπαυλής του στο Κι Γουέστ της Φλόριντα, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ασχολείτο με τα άλογά του στο ράντσο του στην ορεινή Καλιφόρνια, ενώ ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτονταν το μικροσκοπικό κοσμοπολίτικο νησί Μάρθας Βίνιαρντ στα ανοικτά της Μασαχουσέτης.

Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, από τη μεριά του, προτιμούσε το απομονωμένο ράντσο του στο Κρόφορντ του Τέξας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή